206 округПолітика

ДВК Ріпкінського району не працюють у робочі години, — ОПОРА

У робочий час 12 липня не функціонували три дільничні виборчі комісії Ріпкінського району.

Моніторинг здійснювався з 15 до 16 год.

Про це ЧEline повідомив представник Громадянської мережі ОПОРА.

13_07_206

На час моніторингу спостерігачами виборчої дільниці № 740691 (с.Смолигівка, Ріпкинський р-н, Чернігівська обл.), що розташована в приміщенні Смолигівської сільської ради, дільниця була зачинена.

Згідно з графіком, вивішеним на дверях комісії, чергувати мала колишня голова, а наразі рядовий член комісії Зоріна Людмила Анатоліївна. Її телефон був вимкнений.

Окрім цього, попередні списки виборців знаходились не в дільничній виборчій комісії, як того вимагає Закон України “Про вибори народних депутатів України” (далі – Закон), а у приміщенні сільської ради. Діловод Шмат Надія Михайлівна не змогла пояснити, хто саме з членів комісії залишив списки поза межами ДВК.

У телефонній розмові чинна голова комісії (екс-заступник) Клименок Марія Михайлівна зазначила, що до 15.00 має чергувати інший член комісії – секретар Москаленко Валентина Михайлівна. Телефонний зв’язок із цією особою встановити також не вдалось.

13_07_206а

 

Відповідаючи на запитання про винесення списків виборців поза межами ДВК та залишення їх без нагляду, члена комісії голова пояснила, що немолодим людям важко підійматися до приміщення дільниці на 2-й поверх.

Зауваження, що цей факт є порушенням Закону, голова не прокоментувала.

Цікаво, що попереднім суб’єктом подання Клименок Марії Михайлівни є кандидат у народні депутати Максим Микитась. А наразі вона є головою за поданням Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ», фракція якої зареєстрована в Апараті ВРУ.

Також не працює у робочий час ДВК № 740692 (с. Тараса Шевченка, Ріпкинський р-н, Чернігівська обл.), що розташовується в сільській раді. Час роботи комісії та графік чергувань не оприлюднений. Натомість, у телефонній розмові голова дільничної комісії Лемешко Валентина Миколаївна не змогла пояснити, хто з членів комісії є черговим, і стверджувала, що графік просто зник із дверей.

Аналогічна ситуація спостерігалася на виборчій дільниці № 740684 (с. Павлівка, Ріпкинський р-н, Чернігівська обл.), що знаходиться в сільському клубі. Окрім того, що дільнична виборча комісія не працює, не відповідають номери жодного з представників керівного складу комісії.

Відповідно до розподілу функціональних обов’язків ОВК №206, куратором вищевказаних дільниць є Сергеєнко Володимир Олександрович (політична партія “Сила людей”). На жаль, цей член комісії відмовився отримати інформацію від спостерігача ОПОРИ про проблеми у функціонуванні ДВК, мотивуючи це великою зайнятістю.

Ще статті по темі

Back to top button