206 округПолітика (відео)

Ніжні обійми: Як в ОВК представники «Батьківщини» зривали роботу (Відео)

Ось так, в останній день формування дільничих виборчих комісій представники «Батьківщини», а саме нардепи Валерій Дубіль та Іван Крулько, укупі зі своїм підопічним, кандидатом по 206-му округу Юрієм Власенком, намагались перешкодити заступнику голови ОВК Ірині Примері оголосити важливу Постанову «Про відхилення кандидатур, запропонованих окремими суб’єктами подання до складу дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 17 липня 2016р.».

У свою чергу заступник голови Ірина Примера відзначила, що більшість подань (41 подання) була внесена в останній день — 29 червня, що спричинило ажіотаж. Останні надійшли з Вінницької, Харківської, Луганської, Донецької областей.

Серед типових помилок заступник відзначила неточності паспортних даних, низьку розбірливість фотографій, некоректні телефонні номери. Непоодинокі випадки обурення осіб, які не писали заяви про бажання бути членом дільничної виборчої комісії, але опинились у поданні.

— Було багато подано ксерокопій паспортів, але не було видно прізвищ та імен. Телефони не відповідали дійсності. Не було заяв, були пустографи. Телефонували довіреним особам. Вони відмовлялися приїздити. Були помилки, а це порушення .Тому ми їх відхиляли, — говорить Ірина Примера, заступник голови ОВК.

З цим не погодились присутні на засіданні нардепи від «Батьківщини».

Вони оточили заступницю ОВК Ірину Примеру , намагаючись завадити голосуванню за Постанову. Дії нардепів деякі ЗМІ подали як «напад» на заступницю голови окружкому.

На камеру пан Дубіль усі звинувачення у нападі на Ірину Примеру спростовував, прикриваючись християнською мораллю.

— Хіба я можу? У мене діти і я не можу нікого бразити, — сказав Дубіль.

Далі більше – Ірина Примера, як справжній патріот своєї справи у відповідь на перешкоджання її роботі за словом у кишеню не полізла. Відправивши у словесний нокаут депутата Крулька.

Через перешкоджання нардепами роботи ОВК спостерігачі ОПОРИ викликали поліцію та слідчо-оперативну групу.

— Депутати спеціально приїхали , щоб зірвати засідання і, щоб ми не прийняли постанову про відхилення кандидатур на члени двк. Соромно, що такі народні депутати не поважають мене, як жінку, не поважають овк, де вони не повинні втручатися. Робили тиск на заступника, бо я вчора зачитувала постанову, кричали з обох сторін. Це бруд. Мені соромно, — стверджує Ірина Примера.

Рішення про відхилення кандидатур до складу ДВК, яке намагалися заблокувати присутні на засіданні, все ж таки прийняли.

Більше того, у присутності представників секретаріату ЦВК присягу склав новопризначений голова ОВК 206-го Анатолій Сульдін, якого асоціюють з президентською партією.

— Було проведено жеребкування, затверджено склад двк. Дуже складний процес – це визначення керівників ДВК та їх заступників, рівність квот.

Дооформимо 174 додатки до постанови, де будуть зазначені всі прізвища та їх суб’єкти подання і цей етап завершиться. Почнеться новий – це робота з ДВК , щоб вони зібралися і прийняли присягу, виконували функції, отримали списки виборців, бюлетені і почали розносити запрошення, — повідомляє Анатолій Сульдін, голова ОВК.

— Прокоментуйте скандал з депутатами і постанову?

— Це рішення було до мого призначення. Я не хочу коментувати це рішення ОВК. Вони вважали саме так. Буде судове засідання з цього приводу і нас розсудить суд. Якщо схибила комісія суд скаже, якщо правильно все було не праві ті, люди, які чинили тиск на членів ОВК.

Процес формування ДВК по 206-му округу проходить з численними порушеннями, це відмічають експерти.  В останній день подання документів на членство в ДВК робота окружної комісії на декілька годин була паралізована. Голова ОВК Євгеній Артеменко потрапив до лікарні, прихопивши з собою ключі від сейфа, де зберігався журнал реєстрації.

Наразі, склад дільничних комісій сформовано. А от хто їх очолює поки не розголошується.

Ще статті по темі

Back to top button