206 округПолітика

Псевдожурналісти атакують дільниці 206-го округу

Спостерігачі «Опори» зафіксували групу з чотирьох осіб (троє чоловіків та одна жінка), які їздять виборчими комісіями та опитують членів ДВК про перебіг голосування, дуже прискіпливо обдивляються приміщення комісій, поводяться зухвало і провокують на скандал.

Зокрема, була зафіксована їх присутність на дільницях № 740694 (смт Ріпки, Ріпкинський р-н) та № 741068 (м. Чернігів, вул. Текстильників, 30).

У журналі присутніх спостерігачів і представників преси на ДВК № 741068  троє з них зареєструвалися як представники газети «Четверта влада»: Віктор Клещук, Алла Клещук, Артут Карапетянц.

Цікаво, що державний реєстр друкованих засобів масової інформації містить інформацію про дві газети, зареєстровані в Україні з назвою «Четверта влада»: «Четверта влада – південь» — м. Севастополь, «Четверта влада. ЗМІ та реклама у Донецькій області» — м. Донецьк.

На дільниці № 740673 (с. Суличівка, Ріпкинський р-н) на дільницю зайшли невідомі люди. Вони відмовилися показувати посвідчення та реєструватися в журналі фіксації спостерігачів. Голова ДВК пригрозила викликати поліцію в разі, якщо ці люди не покинуть приміщення дільничної комісії або не зареєструються в журналі. Невідомі люди покинули приміщення ДВК.

Закон України «Про вибори народних депутатів» частиною 3 статті 34 визначає, що на засіданні ДВК можуть бути присутніми «…представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації)».

Ще статті по темі

Back to top button