206 округПолітика

Спосіб проведення виборів — рішення кандидата, — координатор «Опори» Бабіля

Виборча кампанія, що триває у Чернігові, вже позначена низкою характерних ознак та особливостей. І вони не дозволяють вважати, що перегони відбуваються чесно і прозоро.

По-перше, перегони відзначаються відсутністю яскравих місцевих лідерів, відомих і поважних у місцевій громаді. Учасники, що нині на слуху у 206-му, є або столичними гастролерами, або не мають у Чернігові політичної ваги.

По-друге, серед кандидатів, що зареєструвалися, немає жодного, хто представляв би реальну програму розвитку регіону і був готовим взяти на себе відповідальність перед громадою за її реалізацію. У кампанії взагалі відсутнє змагання програм. Кандидати тиражують загальні гасла, не обтяжуючись конкретними проектами чи програмними засадами.

І, третя особливість полягає у тому, що ці вибори очікуються найбруднішими за останні роки, з огляду на неприховану ставку фаворитів на тотальний підкуп. Навіть у попередніх скандальних перегонах на кшталт протистояння Корбана-Березенка та Соколова-Атрошенка ідеологічна складова відчувалася сильніше, аніж сьогодні. Хоча і тоді все одно перемогли підкуп, маніпуляції, чорний піар та адмінресурс.

За словами координатора громадського спостереження у Чернігівській області Святослав Бабіля,  сам спосіб проведення виборчої кампанії – це справа кандидата і його виборчого штабу.

«Ми оцінюємо виконання закону і належних практик проведення виборчого процесу кандидатами, органами державної влади, комісіями різних рівнів і т.д. Для нас важливо, щоб він відбувався у межах виборчого законодавства. Але, на жаль, у нас у виборчому законодавстві не все є прописано і враховано. Тому як кандидати вважають за потрібне проводити свою виборчу кампанію, це очевидно їх вибір і їх відповідальність», — наголосив він.

Крім того, Святослав Бабіля зауважив, що є той факт, що половина кандидатів працює дуже активно, а іншу половину ми навіть не бачили.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Понаехало в Чернигов всяких парашютистов! Особенно Микитась этот столичный…. Неужели люди не понимают, что чужому для округа человеку, тем более предпринимателю, нужно только одно — новая площадка для бизнеса и не более! Ничему опыт с Атрошенком их не научил (((((

  2. Это точно! Чего только УЖЕ не происходило на этих выборах, а до 17 числа еще времени и времени … Домовички, детские праздники, лампочки, титушки … После того, как Атрошенко Микитася пригласил, округ много всего интересного да нового увидел, вот только хорошего мало(( А что будет, если он победит??((

Back to top button