206 округПолітика (відео)

Тітушка Микитася напав на журналістів ЧЕline (Відео)

«Ви мене знімаєте? Я вас попросив не знімати. Приберіть, будь ласка, камеру».

Отак близько 20-ї години вечора 7 червня чоловік кремезної статури, схожий на тітушку, спершу погрожував представникам ЗМІ, а потім відкрутив об’єктив фотокамери.

«Якщо будь-яка особа заподіяла майнову або фізичну шкоду журналістові під час його роботи, однозначно – це кримінально-карне правопорушення, яке називається перешкоджанням діяльності журналіста. Крім того, якщо особа заволоділа майном телерадіокомпанії або журналіста під час виконання службових обов’язків, – це грабіж.

Звертаємося до правоохоронних органів, пишемо повідомлення про вчинення кримінального впровадження правопорушення – і ці особи обов’язково будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, зокрема стаття», – радить адвокат Сергій Костиро.

«Очевидно, треба спочатку вияснити, чи це був саме передвиборчий штаб, оскільки я читав вашу інформацію, це якраз була приймальня політичної сили, і це було ще гірше насправді. У будь-якому випадку перешкоджання роботі журналіста якраз є кримінальним злочином.

Очевидно, що перешкоджати роботі журналістів не можна ні перед штабами політичних сил, ні перед громадськими приймальними політичних сил, ні просто, коли вони здійснюють свою роботу, не порушуючи законів України», – говорить Святослав Бабіля, представник громадської мережі «ОПОРА».

Біля громадської приймальні одного з народних депутатів України, як повідомили очевидці, бачили претендента в кандидати до Верховної Ради по 206-му округу Максима Микитася, а також його мікроавтобус. Саме в цей мікроавтобус завантажували якісь коробки, і все це відбувалося в неприйомні години.

— Ви не маєте права! А знаєте чого? Тому що ви працюєте в громадській організації народного депутата, який працює на людей.

— Я тут не працюю.

— Ви 5 хвилин тому сказали, що працюєте в цій організації.

— Я тут не працюю.

— А де ви працюєте тоді?

— Вас це не стосується.

Однак відповідей не отримали. Натомість нас облаяли та зіпсували техніку. Завдяки поліції об’єктив нам віддали.

За словами відомого адвоката, така ситуація є типовим прикладом перешкоджання роботі журналіста, що карається законом.

Чернігівці підтримали журналістів ЧЕline:

— Звісно, журналісти повинні висвітлювати всі події, все робити, щоб люди знали, що роблять політики.

— Якщо людина збирається представляти інтереси народу, то вона повинна бути відкритою на всі 100%, і вона повинна бути готовою відповісти на будь-яке запитання.

— Це, звісно, неприпустимо, ані псувати техніку, ані будь-яким іншим чином перешкоджати журналістам. Безперечно, це заслуговує на якийсь осуд громадськості та відповідне належне розслідування правоохоронних органів.

Як з’ясував ЧЕline, скандальний київський забудовник Максим Микитась планував зустріч із мешканцями Ріпкинського району, що входить до 206-го округу Чернігівщини. Вочевидь, у тих коробках, які зафіксували мешканці Чернігова, були подарунки від Микитася для виборців.

Нагадаємо, що ці продуктові набори  від благодійника роздавали в Чернігові.

«Я не розумію виборців, які йдуть голосують за людей, які жодного стосунку до цих округів не мають. Я думаю, це абсолютно ненормально, тим паче, якщо ще й є у нас мажоритарна система, то треба обирати тих людей, які показали себе саме в тому регіоні, де вони обираються.

Я можу порадити громадянам, якщо є такі парашутисти і роздають гроші, то беріть, але голосуйте за своїх і буде вам щастя», – каже Віталій Бала, політолог.

Факт нападу на журналістів інформативного порталу ЧЕline біля громадської приймальні народного депутата зафіксували поліція та бригада слідчо-оперативної групи.

Отже, люди, які, з огляду на свою професійну діяльність, мали б знати чинне українське законодавство, маніпулюють і нехтують цими законами. А відтак шкодять іміджу народних обранців.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Разводняк по Черниговски )) нужно показать єтому киевскому парашутисту где его место , деньги взять и забить на него , пусть свои миллионі тратит на предвіборную компанию и взятки, а потом едет в ( если его туда пустят) нисчем

  2. Не думал, что имиджу Микитася еще что-то может навредить, но факт остается фактом. В Чернигове он продолжает вести себя также мерзко, как и в Киеве. Его отношение к журналистам показывает, как он будет относится и ко всем остальным жителям округа!

  3. Кто вообще этот Микитась? Какое отношение он имеет к нашему округу? Правильно дядька сказал на видео — нельзя голосовать за «парашютиста»! За те 2 недели, что он тут, ничего нельзя узнать о жизни людей, это если предположить, что он хотел этого…. Микитась приехал в Че, чтобы делать бизнес! Как и его друг Атрошенко в свое время. Сейчас они вместе хотят застроить наш прекрасный город своими бетонными коробками (((

Back to top button