206 округПолітика (відео)

З миру по копійці — Фірсову на виборчу кампанію

Вже не вперше кандидати у нардепи для внесення грошової застави у ЦВК, яка необхідна для реєстрації, починають збирати гроші у рядових громадян у соцмережах та фондах.

Наскільки це законно та чи звертає увагу ЦВК на походження грошей журналістам ЧEline розповів заступник голови ЦВК Андрій Магера.

За його словами, просити фінансової допомоги у населення потенційні кандидати у нардепи можуть.

Проте  такі кошти можна збирати для виборчого фонду, куди будь-які бажаючі робитимуть внески.

А ось збір для внесення грошової застави у ЦВК викликає сумніви — наскільки мають право потенційні кандидати збирати кошти в інших осіб для подання грошової застави.

— Погодьтесь, дуже дивно виглядає, коли людина в декларації про доходи може засвідчити що вона заробила 0 грн за минулий рік проте вона знаходить кошти для грошової застави. Як мінімум є питання відносно потенційної корупційної складової, — говорить Андрій Магера.

Він підкреслив, що для ЦВК важливим є те, щоб ці кошти були перераховані  у встановленому порядку  через установу банку на рахунок та щоб ці кошти мали легальне походження. Оскільки в подальшому це може бути предметом розслідувань правоохоронних органів.

Нагадаємо,  про збір коштів через соцмережі минулого тижня оголосив Андрій Кеня. Вчора про свій намір про балотуватися за рахунок населення повідомив і екс-нардеп Єгор Фірсов.

Ще статті по темі

Back to top button