АФІША

25 березня Чернігів приєднається до Години Землі (Афіша)

У суботу, 25 березня 2017 року, о 20.30 люди по всьому світу вимкнуть світло на одну годину – «Годину Землі». Це дійство – символ стурбованості за майбутнє планети та єдності в бажанні захистити природу.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Традиція відзначати Годину Землі була розпочата в 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь понад 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році. Минулого року до Години Землі долучились понад 7 000 міст у 172 країнах світу. В Україні до кампанії долучилися приблизно 75 міст і містечок.

Кампанія Година Землі проводиться з ініціативи найбільшої та найдосвідченішої незалежної природоохоронної організації у світі – Всесвітнього фонду природи (WWF).

Такий захід, окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, ставить акцент на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього природного середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату та досягнення гармонії з природою. Це дасть можливість кожному громадянину України зробити свій внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації.

Година Землі традиційно полягає у вимкненні світла та інших електроприладів 25 березня о 20 год. 30 хв. на 1 годину.

Чернігівська міська рада вже багато років поспіль на прохання Всесвітнього фонду природи інформаційно підтримує цей захід.

Ще статті по темі

Back to top button