АФІША

Фестиваль «Червона Рута» – пласт української культури

Талановита молодь сучасності за відсутності грошей та\або зв’язків приречена, – доволі популярна теза, що дедалі частіше підтверджується в ХХІ сторіччі на теренах українського шоу-бізнесу.

Адже двері до великих концертних майданчиків і центральних телеканалів щільно зачинені для людей «з вулиці».

Проте опускати руки та зневірюватися непритаманно для творчих особистостей. І саме таких людей ось уже протягом 27 років збирає на сцені традиційний Всеукраїнський фестиваль «Червона Рута».

Заснований ще у 1989 році, на батьківщині автора одноіменного хіта, фестиваль став мало не єдиним ключем від омріяних дверей до жаданої популярності.

Гурти «ВВ» та «Кому Вниз», «Табула Раса» та «Плач Єремії», «ТНМК» і «Тартак», співаки Марічка Бурмака, Олександр Пономарьов, Руслана, Віктор Павлік і Наталія Могилевська – і ще не весь перелік зіркових імен української естради, які відкрила українцям «Червона Рута».

Більше того, найстаріший і найбільший фестиваль України сформував пласт молодіжної україномовної музики для національної культури сучасності.

Саме «Червона рута» справедливо вважається знаменом українського відродження, і навіть знаковим культурним феноменом, що й започаткував український шоу-бізнес. 27 років поспіль фестиваль традиційно відкриває нові імена української естради, об’єднуючи спільною метою талановиту молодь з усієї України.

Обласні відбіркові етапи головного конкурсу  країни відбуваються у 24 областях України. Таланти Чернігівщини змагатимуться за свою мрію вже 4 червня в міському палаці культури! До речі, прийом заявок на участь триває! Не зволікайте!

Ще статті по темі

Back to top button