АФІШАСуспільство

Онкометелики потребують допомоги: благодійний вечір у свято Покрови

Чотирнадцятого жовтня вся країна відзначатиме День мужності і героїзму, православні віряни вклонятимуться іконі Покрови Божої Матері. А чернігівські благодійники та волонтери, які опікуються хворими дітками нашої області, знову боротимуться з недугами.

«Мужність і героїзм для мене особисто – це та сила волі і витримка, терплячість і надія, що бринять в очах онкохворих дітей, які нині перебувають у гематологічному відділенні обласної дитячої лікарні, – з доброю усмішкою розповідає найактивніша волонтерка Тетяна Шурубура.

– Я щодень бачу сльози батьків, які витрачають останнє, аби врятувати свою малечу. Все, що може наш благодійний фонд, ми для них робимо. А це забезпечення необхідними препаратами. Та ці діти потребують постійного медичного забезпечення, — саме так пояснює ініціативу створення благодійного вечора пані Тетяна.

Волонтери влаштовують благодійний захід, де збиратимуть гроші на ліки для онкохворих діток. А зараз із раком в обласній лікарні перебувають дев’ятеро дітей. Медики переконують – такого буму давно не було.

У дітей дедалі частіше почали діагностувати лейкози та лімфоми. Окрім цього, ослаблені імунітети дітлахів хапають усі попутні інфекції. Лікарям доводиться боротися й з іншими хворобами.

Благодійний вечір волонтери влаштовують о 16:00 14 жовтня в приміщенні ТРЦ «Голівуд». Там зберуться чернігівські майстри, маленькі актори й актриси, танцювальні колективи, співаки та боді-арти. Усі виручені на благодійному концерті гроші передадуть онкохворій малечі. Волонтери просять не стояти осторонь заходу – запрошують чернігівців і меценатів.

Ще статті по темі

Back to top button