АФІША

У Чернігів їде легендарний номінант Нобелівської премії

Показ документального фільму «Возз’єднання: десять років після війни» та зустріч з одним із авторів цієї стрічки – всесвітньовідомим миротворцем, кількаразовим номінантом Нобелівської премії миру Стейнаром Бріном відбудеться у Чернігові, 22 вересня.

Зустріч відбудеться в Інституті права та соціальних технологій Чернігівського національного технологічного університету (вул. Козацька, 1).

Короткий синопсис фільму. Косово, 1999 рік. Серби та албанці живуть відокремлено, країна на межі війни. У цей час дві групи сміливих студентів із кожного боку вирішують уперше познайомитися і поспілкуватися зі своїми опонентами.

За два тижні після цієї зустрічі почалося бомбардування Косова силами НАТО, і студенти втратили зв’язок одне з одним – аж доки не зустрілися знову за 10 років. Між ними так само помітні конфлікти, проте їхні ролі змінилися кардинально.

Цей фільм порушує багато питань щодо природи конфлікту, примирення, довіри та діалогу, які хвилюють українців сьогодні. Ми запрошуємо громадських активістів, представників мас-медіа та всіх, кого цікавить тема примирення у російсько-українській війні, переглянути та обговорити його.

Біографічна довідка. Стейнар Брін – норвезький фахівець із діалогу та примирення, старший радник Нансенського центру миру та діалогу, професор Нансенської академії в Ліллехаммері (Норвегія), номінант на Нобелівську премію миру 2009-2013 років.

Протягом останніх 17 років розвивав діяльність Нансенських центрів діалогу на Балканах, зокрема організовуючи семінари та зустрічі із міжетнічного діалогу на Західних Балканах та в Норвегії.

Стейнар Брін принципово провадить миротворчу діяльність лише безпосередньо через місцеві громади, не співпрацюючи з політиками або міжурядовими організаціями, оскільки вважає це необхідною умовою ефективного діалогу.

Ще статті по темі

Back to top button