АФІША

Заслужений аматорський народний хор «Десна» святкує ювілей (Афіша)

У міському Палаці культури відзначає свій 65-й день народження хор «Десна».

Колектив уже понад шість десятків років популяризує українську пісню.

Перший керівник і засновник хору – заслужений артист України Леонід Пашин. Пан Леонід, мабуть, у далекому 1951 році, й не міг уявити, який вагомий внесок зробить «Десна»; у пласт української музичної культури та в формування української свідомості нашого народу. Утім, трохи згодом стало очевидно, що хор «Десна» гідний найпочесніших звань.

Тож, у 1961 році аматорський хор «Десна» отримав звання «народний», а ще через декілька років і «заслужений». Керівники хору змінювались, кожен привносив у «Десну» щось своє – і українська пісня линула.

Сьогодні керівник заслуженого аматорського народного хору «Десна» — заслужений діяч мистецтв України Микола Олексієнко. Його досвід роботи на посаді керівника – довгих 12 років. Минулого року він видав збірку пісень, до якої ввійшли музичні твори з репертуару хору.

Тож «І пісня звучить солов’їна» була успішно презентована самою «Десною» на суд чернігівської громади. І слухачі були у захваті. Утім, щирі посмішки глядачів і шквал оплесків – це традиційний супровід виступів хору. І це не дивує, адже до нинішнього професійного рівня заслужений аматорський народний хор пройшов шлях у 65 років.

На сьогодні репертуар колективу налічує понад 300 композицій. Це і обробки українських народних пісень, у яких розкривається краса Чернігівщини, і авторські композиції – твори Анатолія Пашкевича, Олександра Стадника, Петро Зуба, Івана Зажитько та інших. Святковий концерт до свого 65-річчя ювіляри дають на своїй рідній сцені міського Палацу культури За словами керівника хору Миколи Олексієнка, у ювілейному концерті пролунають найкращі пісні часів керівництва кожного з минулих диригентів. Проте не обійдеться і без музичних новинок та творчих нововведень.

«До концертної програми ми включили різнопланові композиції – це як жартівливі, так і патріотичні, як народні, так і авторські. Більше того, деякі композиції Чернігів почує вперше», — запевнив керівник заслуженого аматорського народного хору «Десна» Микола Олексієнко.

Поринути у безмежний світ української пісні та вирушити в музичну подорож на хвилях «Десни» мешканці та гості нашого міста зможуть 18 грудня о 15.00 в міському Палаці культури.

15555842_1893042287582057_1228242255_n

Ще статті по темі

Back to top button