Новини

БПП і НФ домовляються про єдиного кандидата на довиборах по 206-му округу

Партії БПП і «Народного фронту» ведуть консультації про можливу підтримку «фронтовиками» кандидата від пропрезидентської політсили на довиборах до парламенту по 206-му округу в Чернігові.

Про це заявив нардеп від НФ Олександр Кодола.

«Звісно, кандидатів висувають на з’їзді партії. Але з’їзду зазвичай передують консультації з місцевим активом, із керівництвом партії, з народними депутатами з кожної області. В моєму випадку – … це з Чернігівщини. Я сам у Чернігові проживаю. Але, ще раз кажу, на сьогодні рішення ще не прийнято, тривають консультації. Партнери по БПП просять нашої підтримки, зокрема по Чернігівщині. До мене підходили з такими пропозиціями, до інших моїх колег. Це означає, щоб ми не висували кандидата (на довиборах по 206-му округу в Чернігові. – Авт.), а підтримали їхнього кандидата», — розповів Олександр Кодола.

У БПП підтвердили, що консультації тривають, але рішення про висунення конкретних кандидатів по звільнених округах вирішуватиме з’їзд партії, що пройде до кінця травня.

Також джерела в НФ розповіли, що БПП просить НФ підтримати на довиборах по 206-му округу технічного кандидата.

«Ще навіть прізвища не озвучили, просто з пропозицією підійшли, мовляв, підтримайте. Насправді від них йтиме Максим Микитась. Але офіційно він піде як самовисуванець. Також по 206-му округу цілком може піти екс-нардеп Микола Томенко. Він днями в Чернігові презентацію своєї книжки проводив», — розповіли джерела.

Як відомо, 10 травня ЦВК своїм рішенням призначила проміжні вибори депутатів Верховної Ради в чотирьох звільнених округах на 17 липня. Серед них опинився і 206-й округ у Чернігові. На дострокових парламентських виборах у 2014-му на цьому окрузі переміг Владислав Атрошенко. Але вже через рік на місцевих виборах Атрошенко обрали мером Чернігова, тож він склав депутатські повноваження.

Чутки про можливе висунення від БПП скандального забудовника Максима Микитася (його пов’язують із захопленнями земельних ділянок і незаконними забудовами в столиці) з’явилися місяць тому після його частих візитів до міста і засилля зовнішньої реклами з його слоганами. Пізніше сам Микитась заявив, що до Чернігова приїжджав на запрошення Атрошенка і ще не прийняв рішення про своє висунення по 206-му округу.

Джерело: Сегодня.ua

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Легко поверить в то, что Микитася пригласил Атрошенко — все-таки они давние партнеры по бизнесу, но уж точно он не звал его «спасать» область! Этот тандем Атрошенко-Микитась уже несколько лет терроризирует столицу, третью родину Микитася.. В Киеве они застраивают все что можно, и что нельзя.. Стройки ведутся иногда в местах абсолютно непригодных для этого! Последний эпик — строительство жилого дома возле киевского реактора..

Back to top button