Кримінал

«Свині не винні»: подробиці про ковпитського палія

Ми вже писали про трагедію села Ковпити.

Там один місцевий житель влаштував пожежу. Нині його затримали. Селяни в Ковпиті підраховують збитки, а правоохоронці – жертв. Місцевий палій через неприязні стосунки із сусідами залишив їм на згадку про себе згарище з кількох обійсть.

Усі господарства розміщені одне від одного на відстані не більше ніж двісті метрів. А відтак вогнище поширювалось від одного хліва до іншого. Не витримали вогневої боротьби свині та кури, вони трагічно загинули на місці пригоди.

За вбивство домашньої худоби палія можуть посадити за грати на сім років. Головне управління поліції порушило кримінальне провадження.

Речник поліції Сергій Бриль розповів подробиці свинячого вбивства: «В одному господарстві загинула одна свиня, а в іншому – дві свині. Ще в одному дванадцятеро курей. Згоріло багато сіна. У господарствах було заготовлено багато сіна, через це дуже швидко розгоралося вогнище. Палій затриманий. Він зізнався, що все це робив через власні неприязні стосунки до сусідів».

«Виїжджали наряди МНС. Працювали там . Загинуло три свині у нас після цих пожеж. В одному господарстві загинула одна свиня, а в іншому – дві. І кури загинули. І дуже багато так сіна спалив цей палій», — речник ГУ НП у Чернігівській області Сергій Бриль.

Ще статті по темі

Back to top button