Кримінал

Афера на мільйон: чернігівця обдурили у нелегальному обміннику

Поліція Чернігова шукає зловмисників, які ошукали підприємця на кругленьку суму.

Учора по обіді на лінію «102» зателефонували чернігівці, які в одному з офісних приміщень почули, як у віддаленому кабінеті гупає в двері та кричить чоловік.

З’ясувалося, що шахраї надурили його на мільйон гривень, замкнули наодинці з фальшивими грошима та чкурнули в невідомому напрямку.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Все це сталося за лічені хвилини, чоловік навіть не одразу зрозумів, що відбувається. У результаті 40 тисяч доларів, які він планував обміняти на мільйон гривень, опинилися в руках пройдисвітів.

Як встановила слідчо-оперативна група чернігівської поліції, приміщення в цій будівлі аферисти винаймали вже кілька місяців, справно сплачуючи орендну плату. Шахраї пообіцяли приватному підприємцю вигідно обміняти 40 тисяч доларів і запросили його до себе в офіс.

Прийшовши за вказаною адресою, чоловік дістав гроші та поклав на стіл. Тим часом жіночка, яка проводила операцію з обміну, виклала на стіл акуратно упаковані гривні, як пізніше виявилося – сувенірні. Не встиг клієнт навіть оглянути гроші, як жінку покликали нібито віддати печать колезі. Працівниця офісу вийшла з кімнати, прихопивши з собою долари, та замкнула двері ззовні. Поки потерпілий збагнув, у чому річ, минуло кілька хвилин, і зловмисники зникли разом зі своєю здобиччю.

Наразі за цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та займається пошуками зловмисників. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна. Триває досудове слідство.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. А что нельзя в банке совершить операцию по обмену?? Пускай не все за раз, но это надежно да еще и такая сумма денег!

Back to top button