Кримінал

Азербайджанець намагався дати хабар прикордоннику

У Державній прикордонній службі України триває внутрішньовідомча Акція «Вільні від корупції!», в якій приймають активну участь і прикордонники-чернігівці.

Днями в міжнародний автомобільний пункт пропуску «Нові Яриловичі» на рейсовому автобусі «С. Петербург – Київ» до України прибув 40-річний громадянин Азербайджану.

Про це ЧЕline повідомив помічник начальника прикордонного загону — начальник прес-служби підполковник Олександр Дудко.

Під час проведення з ним співбесіди, для встановлення мети прибуття до України, за безперешкодний перетин державного кордону іноземець запропонував прикордоннику грошову винагороду в розмірі 1000 російських рублів.

Військовослужбовець, що проводила співбесіду, на пропозицію грошової винагороди відповіла відмовою, попередивши іноземця про кримінальну відповідальність за спробу дачі хабара.

Враховуючи те, що в діях іноземця присутні ознаки злочину передбаченого статтею 369 Кримінального Кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», про це були повідомлені співробітники Ріпкинського відділення Національної поліції.

Після проведення співробітниками Національної поліції слідчих дій  іноземному громадянину було відмовлено в пропуску до України і він був повернутий до Білорусі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button