Кримінал

Біля Ягідного невідомі «нарубали» 4 кубометри лісу-кругляка (Фото)

До Чернігівського відділення поліції звернувся лісник Красилівського лісництва і повідомив про підозрілу вантажівку, завантажену лісом, яка знаходиться на трасі біля села Ягідного.

На вказане місце негайно прибув поліцейський автопатруль.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Побачивши правоохоронців, зловмисники кинули транспортний засіб і втекли. Під час огляду вантажівки «ГАЗ-53» без номерних знаків правоохоронці виявили 4 кубометри лісу-кругляку дуба без документів.

Лісник разом із поліцією виїхав до Красилівського лісництва, де виявив місце незаконної порубки.

«ГАЗ-53» разом із вантажем поміщений на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Зараз поліція встановлює власника вантажівки.

Того ж дня автопатруль Чернігівського відділення поліції в ході перевірки інформації про самовільну порубку дерев у лісосмузі поблизу села Редьківказупинив у лісі «Газель» з 2 кубометрами ліса-кругляка сосни. Документи на вантаж у водія були відсутні. Наразі транспортний засіб доставлено на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів.

Відкрито кримінальне провадження за статтею «крадіжка» — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button