Кримінал

Чернігівська поліція затримала серійного злодія

В обласному центрі зловмисник обкрадав складські приміщення, медичні заклади та ремонтні майстерні.

До Чернігівського відділу поліції надійшло кілька заяв про крадіжки із різноманітних закладів. Так, один з потерпілих повідомив, що в січні зловмисник проник до приміщення одного зі складів на вулиці Текстильників і викрав звідти електроінструмент та комплектуючі до ліхтарів на суму понад 100 тисяч гривень.

b22221[1]

Також постраждали від рук крадія власники кількох перукарень. Уночі злодій через віджаті металопластикові вікна проникав до приміщень закладів і викрадав телефони, гроші, різноманітний перукарський інструмент, не погребував навіть фарбою для волосся, туалетною водою, лаками та гелями для нігтів.

Аналогічна зава про викрадення з перукарні приладдя надійшла до чергової частини й кілька днів тому. Оперативники розпочали пошуки зловмисника з відпрацювання місць можливого продажу викраденого.

Під час спроби продати на стихійному ринку машинки для стрижки волосся поліцейські затримали невідомого чоловіка. Він зізнався, що ці речі попросив його продати знайомий. Правоохоронці встановили місце проживання цього знайомого й завітали до нього.

b22222[1]

Під час перевірки правоохоронці встановили, що саме цей чоловік і є крадієм, який обкрадав перукарні та склади у місті. У квартирі у цього 40-річного раніше судимого чернігівця правоохоронці знайшли та вилучили велику кількість викраденого перукарського приладдя. В подальшому воно було повернуто власниці, яка була приємно вражена професійністю та оперативністю розкриття цього злочину і дякувала правоохоронцям за повернуті речі.

b22223[1]

Затриманий надав правдиві свідчення щодо шести крадіжок. Він пояснив правоохоронцям, що викрадене продавав і витрачав гроші на власні потреби.

За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Джерело: Народна Рада

Ще статті по темі

Back to top button