Кримінал

Чернігівський районний суд відпустив двох розбійників після закінчення терміну затримання

Чернігівське правосуддя не перестає дивувати своїм цинізмом і цілковитою безпорадністю.

Укотре судді пішли на поводу в підозрюваних, які, залучивши свої зв’язки, акторський талант та основи правознавства, опинились на волі.

Про це ЧЕline стало відомо з власних джерел.

Йдеться про злочинне угруповання, яке восени 2016 року в Києві пов’язали чернігівські правоохоронці разом із прокуратурою. Тоді на гачку в закону опинились двоє чоловіків, один із яких є вихідцем із Кавказу.

Зловмисники підозрювалися у скоєнні низки розбійних нападів на жителів Чернігівщини та інших областей. «Спеціалізувався» дует на золоті, готівці й цінностях. Група характеризувалася зухвалістю, високою мобільністю та неабиякою спецпідготовкою.

У ході обшуків поліція вилучила в розбійників речові докази та арсенал зброї — два пістолети, глушник до них, автоматичну зброю, набої різних калібрів, бронежилети, наручники та балаклави. Зброю злочинці зберігали в київському гаражі.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 ККУ (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень). Ця санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Але не так сталося, як прогнозувалося. Суд пішов за класичним сценарієм досвідчених пройдисвітів.

У день судового засідання підозрювані просто відмовилися виходити з камер слідчого ізолятора. Потім невідомі зловмисники зателефонували перекладачу з грузинської та, погрожуючи вбити його сина, змусили відмовитися від участі в процесі.

У зв’язку із тим, що злочин відноситься до категорії особливо тяжких, участь адвоката у кримінальному провадженні є обов’язковою. Так як у судове засідання з поважних причин не змогли з’явитися основні захисники, для здійснення захисту обвинувачених були запрошені адвокати з центру безоплатної вторинної правової допомоги.

Вже під час засідання один із злочинців так майстерно почав удавати раптове погіршення здоров’я, що йому довелося викликати «швидку».

У результаті розбійники досягли своєї мети. Обізнані з нормами Кримінального процесуального кодексу, хлопці «дотягли» до закінчення терміну затримання. Злочинці вийшли на волю, а судді тільки розвели руками.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button