Кримінал

Чернігівці ведуться на традиційні сценарії видурювання грошей

Не зважаючи на широкомасштабну профілактичну роботу громадяни Чернігівщини продовжують потрапляти у тенета шахраїв. Зловмисники і цього разу скористалися найпоширенішими на даний час схемами видурювання грошей.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

35-річній мешканці одного з сіл Борзнянського району серед білого дня надійшов телефонний дзвінок. Абонент представився працівником служби безпеки банку та традиційно почав розповідати небилиці про розблокування картки. Дізнавшись всі необхідні реквізити, шахрай, а це був саме він, зняв з рахунку жертви 15 тисяч гривень і більше цей телефонний номер на дзвінки не відповідав.

43-річна мешканка Талалаївки повірила ще одному телефонному шахраєві, який розповів їй про неприємності з її сином. Той, нібито потрапив у ДТП і зараз перебуває в поліції, а для залагодження питання потрібно 7 000 грн. Довірлива жінка встигла перерахувати зловмиснику лише 2 тисячі гривень, поки не розкрився обман.

А в Козелецькому районі 34-річний житель райцентру прогорів на безготівковому розрахунку за товар. Вирішивши придбати дизельне пальне по зниженій ціні, чоловік наперед перерахував 11 тисяч гривень потенційному продавцю, якого особисто не знав. Після закінчення трансакції, псевдо-продавець більше на контакт із жертвою не виходив.

За всіма фактами шахрайств поліцією відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України, поліція шукає зловмисників.

А от у Чернігові одного такого афериста правоохоронцям таки вдалося виявити. 35-річний нероба, який до речи, не мав раніше проблем і з законом, вирішив зіграти на приязних відносинах свого знайомого. Попросивши у 50-річного чоловіка у тимчасове користування два мобільні телефони, він просто заклав їх у ломбард, а отримані гроші використав на власні потреби.

В ході проведення поліцією досудового розслідування за цими двома фактами шахрайства, з’ясувалося, що потерпілих від рук цього афериста значно більше. Наразі розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 190 триває та встановлюються інші потерпілі від дій шахрая.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button