Кримінал

Чиновник на Чернігівщині незаконно підвищив родича на посаді

Працівники Управління захисту економіки в Чернігівській області ДЗЕ Національної поліції України викрили факт адміністративного корупційного правопорушення з боку директора одного з комунальних підприємств Чернігівської обласної ради.

Про це ЧЕline повідомили у Сектор комунікації ГУНП в Чернігівській області.

Директор одного з комунальних підприємств Чернігівської обласної ради не вжив заходів щодо врегулювання реального конфлікту інтересів. Він не повідомив безпосереднього керівника у встановленому законом порядку про наявність у нього конфлікту інтересів в його службовій діяльності.

Чиновник склав, видав та підписав наказ про переведення співробітника підприємства, який являється його близьким родичем, з посади фахівця відділу на посаду начальника відділу вищевказаного комунального підприємства, чим порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції».

Відносно директора складено адміністративні протоколи про адміністративне корупційне правопорушення за частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів), які направлені на розгляд до Новозаводського районного суду м. Чернігова.

Чиновнику загрожує штраф від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ще статті по темі

Back to top button