Кримінал

Ділки за нищення лісу на території семи районів відповідатимуть у суді

У ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за матеріалами Управління захисту економіки в Чернігівській області, слідчим управлінням ГУНП у Чернігівській області під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області направлено до суду кримінальне провадження, фігуранти якого входили до організованої злочинної групи, що займалася незаконними порубками дубів.

Про це ЧЕline повідомили в Управлінні захисту економіки в Чернігівській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник незаконного бізнесу долучив до справи ще трьох подільників, утворивши організовану злочинну групу. Користуючись прогалинами в законодавстві, зловмисники вирубували дерева в лісосмугах і захисних насадженнях, які фактично нікому не належать.

До справи підходили серйозно. Так, напередодні вилазок ватажок власноруч проводив попередню розвідку місцевості. Після цього збиралися в обумовленому місці та рушали на вирубку.

Кримінальний бізнесмен продавав крадений ліс чернігівським підприємцям, які не ставили зайвих запитань про законність походження дубових колод. Він же і розподіляв виручку між членами злочинної групи.

У такий спосіб із листопада 2016-го по липень 2017 року зловмисники скоїли десять незаконних порубок дубів на території Чернігівського, Козелецького, Ніжинського, Носівського, Ріпкинського, Куликівського та Городнянського районів Чернігівської області.

Своїми діями члени організованої злочинної групи завдали навколишньому природному середовищу суттєвої шкоди та спричинили збитків інтересам держави майже на 750 тисяч гривень.

За даним фактом слідчим управлінням ГУНП у Чернігівській області фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 28 Кримінального кодексу України (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу).

Кримінальне провадження за підозрою у вчиненні вищезазначених злочинів направлено до суду з обвинувальним актом.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button