Кримінал

Додатковий «заробіток»: чернігівський таксист займався викраденням легковиків

У Чернігові завдяки пильності та небайдужості місцевого жителя поліція затримала таксиста, який у «вільний від роботи час» займався викраденням легковиків і крадіжками майна із салонів автівок.

На вихідних поліція Чернігівщини отримала повідомлення від чоловіка, який власноруч затримав молодика, що намагався викрасти його автомобіль. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група та оперативники кримінальної поліції Чернігова.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Автовласник розповів поліцейським, що поставив машину на ніч на стоянку біля будинку. Невдовзі спрацювала сигналізація. Не гаючи часу, він вибіг на вулицю та побачив, як у салоні автомобіля порпається невідомий. Зловмисник відчув небезпеку і кинувся навтьоки, але господар наздогнав його й утримував аж до приїзду поліцейських.

Затриманий зізнався правоохоронцям, що він не лише обкрадав автівки (тієї ночі він встиг обікрасти ще дві машини), а й причетний до викрадення трьох автомобілів марки «Ауді». Злодій сам їздив на авто такої ж марки та мав з собою чималий асортимент ключів від нього.

Під час перевірки поліцейські встановили, що протягом кількох місяців підозрюваний заволодів у Чернігові трьома автомобілями та перегнав їх до гаража, який винаймав. Там зловмисник розукомплектовував іномарки та розпродував на запчастини. У вказаному гаражі поліцейські виявили майже цілу одну автівку та рештки другої.

Раніше молодик уже був засуджений за викрадення автомобілів, але отримав умовний термін покарання. Наразі встановлюється його причетність до інших подібних злочинів.

Поліція Чернігівщини проводить розслідування в рамках відкритих кримінальних проваджень за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння автотранспортом) та частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button