Кримінал

Домушники-гастролери невдало вибрали об’єкт для пограбування (Фото)

У Чернігові патрульні спільно з оперативниками затримали «гастролерів», які намагалися обікрасти квартиру чернігівця.

Про це ЧEline повідомили в патрульній поліції Чернігова.

На лінію «102» надійшло повідомлення, що в під’їзді однієї з багатоповерхівок у районі заводу автозапчастин двоє невідомих намагаються проникнути до чужої квартири. За вказаною адресою негайно виїхав екіпаж патрульної поліції.

Прибувши на місце, правоохоронці побачили, як двоє чоловіків швидко вибігають із під’їзду. Їх зупинили та попросили показати документи. З’ясувалося, що вони приїхали до Чернігова із Сумської області.

Як пояснили поліцейським, нічого поганого в під’їзді вони не робили. Але, провівши поверхневий огляд, патрульні виявили в їхніх кишенях інвентар домушників: рукавички, відмички, ліхтарик і викрутку. Чоловіків затримали та доставили до Чернігівського відділу поліції.

Уже в ході подальшої перевірки оперативники встановили, що затримані не ті, за кого себе видають, а документи одного з них взагалі підроблені. 31-річний киянин, раніше судимий за крадіжку, пред’явив фальшивий паспорт мешканця Сумської області. Його напарник, якому також 31 рік, дійсно живе на Сумщині, але має інше прізвище.

Правоохоронцям чоловіки зізналися, що недавно перебралися до одного з сіл Чернігівського району, а в місто приїхали, щоб обікрасти квартиру. Та власник квартири, яку вони собі «облюбували», був удома.

Зрозумівши, що його вхідні двері намагаються зламати, він викликав поліцію. Чоловіки ж, побачивши у вікно патрульний автомобіль, спробували непомітно вислизнути з під’їзду.

За фактом спроби крадіжки і підробки документів відкриті кримінальні провадження. За крадіжку передбачається від трьох до шести років ув’язнення, за підробку документів – штраф або обмеження волі до двох років. Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button