Кримінал

Дорогий ремонт садочка: підприємство привласнило 170 тисяч

Управлінням захисту економіки в Чернігівській області під час відпрацювання використання коштів інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку області викрито факт розтрати бюджетних коштів під час державних закупівель.

Про це ЧЕline повідомили в Управлінні захисту економіки в Чернігівській області.

Наприкінці минулого року між Борзнянською міською радою та комерційним товариством за результатами відкритих торгів було укладено 2 договори підряду щодо проведення поточного ремонту місцевого дитсадка на загальну суму 1,3 млн грн.

Тоді ж були складені та підписані акти приймання виконаних будівельних робіт. На рахунок виконавця робіт Борзнянська міська рада перерахувала бюджетні кошти в сумі 1,3 млн грн, хоча вартість проведених робіт була значно завищена.

Проведеною ревізією встановлено, що сума, вказана в актах виконаних робіт з поточного ремонту дитячого садка в м. Борзна, завищена на 170 тисяч гривень.

Зловживаючи службовим становищем, посадові особи Борзнянської міської ради та службові особи комерційного товариства внесли та затвердили недостовірні відомості в актах виконаних робіт, що призвело до привласнення бюджетних коштів в сумі 170 тисяч гривень.

У рамках кримінального провадження поліцією проведено санкціоновані обшуки в приміщеннях Борзнянської міської ради, підрядної організації та за місцем мешкання директора комерційного товариства. Вилучено документи та інші докази, які встановлять істину в кримінальному провадженні.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) – караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button