Кримінал

Довірливий сіверянин віддав шахрайкам майже 9 тисяч

До поліції Чернігівщини 19 липня звернулися громадяни, яких напередодні ошукали шахраї. В одному випадку прилучанин не дочекався вже оплачений товар, в іншому – мешканець Новгород-Сіверська невдало обміняв гроші у смаглявих жінок.

До Новгород-Сіверського відділку поліції звернувся 89-річний чоловік, якого обдурили дві невідомі смагляві жінки. Вони завітали до нього додому під приводом обміну грошей. Втершись в довіру до пенсіонера, жінки поцупили 8,6 тисяч гривень. Лише за тиждень старенький запідозрив неладне, виявив зникнення коштів та звернувся до поліції.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Тим часом прилучанин попросив поліцію розібратися з інтернет-магазином, на якому він планував придбати газонокосарку. Гроші заявник переслав, а от товар так і не отримав. 

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button