Кримінал

Двоє молодих крадіїв поцупили каналізаційний люк

До чергової частини Чернігівського відділу поліції зателефонував чернігівець і повідомив, що невідомі чоловік та жінка викрали й тягнуть у невідомому напрямку каналізаційний люк.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Трохи більше тижня тому правоохоронці «на гарячому» затримали одного викрадача каналізаційних люків. І знову повідомлення про викрадення. Але цього разу йшлося про двох викрадачів, чоловіка та жінку.

Вони викрали люк поблизу проїжджої частини, не замислюючись над тим, що їхні дії можуть наробити лиха водіям і пішоходам.

Поліцейські карного розшуку Чернігівського відділу поліції почали відпрацьовувати територію, де було скоєно викрадення, адже далеко відійти викрадачі з такою ношею не змогли б.

До об’єктів відпрацювання потрапив і пункт прийому металобрухту. Приймальник підтвердив факт збуту та повідомив, що заплатив 170 гривень за одиницю. Хоча вартість люка становить близько двох тисяч гривень.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів менше ніж за добу поліцейські встановили свідків та очевидців цього кримінального правопорушення, а потім вийшли і на крадіїв.

Як з’ясувалося, ці двоє – жителі одного з сіл Чернігівського району: жінка, 1988 року народження, раніше судима за крадіжки, та чоловік, 1980 року народження, відносно якого вже відкрите кримінальне провадження за крадіжку телефону та зварювального апарату.

Їх затримали та доставили до поліцейського відділку, де вони надали правдиві свідчення. Тим часом люк поліція вилучила та повернула на місце.

За фактом крадіжки відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Поліцейські перевіряють причетність кримінального дуету до інших подібних крадіжок.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button