Кримінал

Ґвалтівника засудили до 8 років ув’язнення

Чернігівською місцевою прокуратурою забезпечене підтримання обвинувачення в кримінальному провадженні за фактом насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним способом та зґвалтування.

Попри те, що обвинувачений своєї вини в інкримінованому правопорушенні не визнав, прокурором доведено, що в березні минулого року зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, нехтуючи правом на статеву свободу, застосовуючи фізичне насильство, змусив потерпілу задовольнити його статеву пристрасть неприродним способом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині за «самоволку» солдата засудили до трьох років

Продовжуючи свою злочинну діяльність, зловмисник, застосовуючи фізичне насильство, вступив із потерпілою в статеві зносини природнім способом.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 153 (задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства), ч.2 ст. 152 КК України (зґвалтування, вчинене особою, яка раніше вчиняла кримінальне правопорушення, передбачено ст. 153 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова реформа: Деснянський і Новозаводський суди ліквідують

Ухвалюючи вирок, суд врахував правову позицію прокурора та визнав зловмисника винним у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень та із застосуванням ст. 71 КК України призначив покарання у вигляді восьми років чотирьох місяців позбавлення волі.

Джерело: Прокуратура міста Чернігів

 

Ще статті по темі

Back to top button