Кримінал

Колишнього голову Бобровицької райдержадміністрації посадили за ґрати на 7 років

Прокуратурою області забезпечено підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні щодо колишнього голови Бобровицької райдержадміністрації за одержання ним 45 тис грн неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області

З метою забезпечення кримінальної відповідальності посадовця, який вчинив корупційний злочин, прокурором суду надано комплекс належних, допустимих та беззаперечних доказів, що доводять вину обвинуваченого в повному обсязі.

Як встановлено під час судового розгляду, посадовець з використанням наданих йому владних повноважень сприяв у виділенні місцевому мешканцю в приватну власність 0,4 га земельної ділянки сільськогосподарського призначення та видачі відповідного розпорядження про зміну цільового призначення землі з метою розміщення на ній автомобільної заправної газової станції.

Вироком Ніжинського міськрайонного суду 5 грудня 2016 обвинуваченому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням на  3 роки права обіймати посади в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, на підприємствах, установах та організаціях державної та комунальної власності, пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, з конфіскацією майна та позбавленням рангу державного службовця.

Ще статті по темі

Back to top button