Кримінал

Кримінальні хроніки Чернігова: гоп-стоп, крадіжки, шахрайство… ЧL

В суботу 9 квітня об 11 годині до Чернігівського міського відділу поліції із заявою звернувся громадянин, 86 року народження  житель селища Березна, Менського району , водій приватного підприємства, в якій повідомив, що того ж дня о 10-55 години біля автомийки по вулиці Всіхсвятська, коли він перебував біля вхідної двері до кузова свого вантажного автомобіля під»їхав автомобіль «Sckoda Octavia» з 4-ма чоловіками в балаклавах , віком близько 25-30 років, 3-є з яких вийшли та зірвали сумку, що висіла у заявника через плече, сіли в автомобіль та почали від’їжджати. Коли ж потерпілий не відпустив сумку, невідомі відкрили її, забрали частину грошових коштів та зібрали розсипані купюри, після чого відпустили сумку та поїхали в невідомому напрямку. Приблизна сума збитку становить 60 000 грн. Також потерпілий отримав  чимало тілесних ушкоджень, зокрема поранення правого колінного суглобу та правої кисті. На даний час працівниками поліції проводяться заходи по встановленню осіб, що скоїли пограбування.

Актуальним питанням сьогодення є безпека наших дітей у дитячих садках та навчальних закладах.

9 квітня з заявою до Чернігівського відділу поліції звернувся житель міста Чернігова, в якій просить вжити заходи до завідуючої дитячого садочка «Ромашка» № 34, яка розголосила інформацію щодо походження дитини, а саме його прийомної доньки, також вжити заходи до жительки м. Чернігова, яка під час денного сну в цьому ж дитсадку, з дозволу виховательки групи та в її присутності, без дозволу прийомного батька, проводила відео зйомку його дитини, коли остання перебувала лише в спідній білизні. Для чого та в яких цілях проводилася відео зйомка залишається  лише здогадуватися.

У наш час «дідівщина» у збройних силах це скоріше міф, ніж реальність

Хоча, іноді трапляються випадки, які підштовхують нас на роздуми. У суботу  9 квітня о 19 годині до Чернігівського відділу поліції  звернувся лікар-нейрохірург обласної лікарні з повідомленням про смерть мешканця Полтавської області, 1997 року народження, військовослужбовця військової частини В1688 (селища Гочарівське), котрий був доставлений з Гончарівського полігону медичним військовим автомобілем 8 квітня до нейрохірургічного відділення з діагнозом: перелам кісток склепіння і основи черепа, субдуральна гематома. Як пояснило керівництво військової части травми військовослужбовець отримав у результаті «нібито» нещасного випадку на території військової частини. Справжні обставини, що забрали життя 19-тирічного хлопця лишаються загадкою.

Наркомана затримали під час скоєння крадіжки.

У вівторок вночі 12 квітня невідома особа намагалася проникнути до приміщення магазину «Люстри Бра», що знаходиться по вул. Мстиславська, 25 в  Чернігові. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група Чернігівського відділу поліції. У результаті оперативних дій працівниками поліції було виявлено 30-тирічного мешканця Чернігова, під час огляду якого у останнього було вилучено паперовий згорток із речовиною рослинного походження зеленого кольору. Чи не кожен день в нашому місці вчиняються злочини майнового характеру наркозалежними особами.

Злочинні розбірки чи нещасний випадок?

Вночі 12 квітня до працівників поліції звернувся 31-річний мешканець міста Чернігова з проханням провести перевірку по факту пошкодження його автомобіля марки «HONDA CRV . Умовні злочинці підпалили авто цієї ж ночі поблизу будинку потерпілого. Цікаво, що минулого року стосовно даного громадянина порушувалися кримінальні провадження відносно незаконного обігу наркотиків у особливо великих розмірах.

Шахраї продовжують багатіти за рахунок звичайних громадян.  Все більше людей стають жертвами шахраїв, які використовуючи довіру громадян представляються працівниками банківських установ чи державних організацій. Так 12 квітня до правоохоронців міста звернулася 39-тирічна мешканка міста із проханням вжити заходів до встановлення особи, котра 31 березня цього року шахрайським шляхом та зловживаючи довірою потерпілої, представившись працівником банку «Приват Банк» заволоділа грошовими коштами в сумі 11700 грн. Правоохоронці звертають увагу громадян та закликають бути пильними до шахраїв.

Гоп-стоп по-чернігівськи.

Старі прийоми злочинців не втрачають актуальності і до тепер. 35- ти річний мешканець Чернігова вночі 12 квітня зустрів невідомих осіб, які попросили в нього цигарку, але після цього замість подяки спричинивши потерпілому тілесні ушкодження  та відкрито заволоділи його наручним годинником. Працівники поліції завдяки оперативним діям по «гарячих» слідах встановили та затримали 23-річного чернігівця, раніше судимого за аналогічні злочини, останній у скоєному зізнався. Майно повернуто потерпілому.

Ще статті по темі

Back to top button