Кримінал

«Кримінально-березневі» вихідні: поліція на Чернігівщині розкрила чотири пограбування

Поліцейські Чернігова, Ніжина та Ріпок затримали грабіжників, які відібрали у своїх жертв мобільний телефон, телевізор та гроші.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Так, в ніч з 9 на 10 березня двоє приятелів по чарці розпивали спиртні напої. У якийсь момент застілля переросло у сварку, а потім і бійку. Гість, який був на 23 роки молодший за господаря, щосили вдарив по обличчю свого опонента та, забравши телевізор, залишив помешкання потерпілого.

Оперативники Ріпкинського відділення поліції «по гарячих слідах» встановили особу грабіжника. Ним виявився раніше судимий за крадіжки 19-річний мешканець райцентру. Телевізор вилучено та повернуто власнику. За фактом пограбування відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж поєднаний з проникненням у житло), що передбачає ув’язнення на строк від чотирьох до восьми років.

Аналогічний грабіж після п’яного застілля трапився і в Ніжинському районі. Двоє знайомих після чаркування посварилися, після чого 23-річний гість вдарив 55-річного господаря, забрав мобільний телефон та пішов геть. Поліцейські Ніжинського відділу поліції знайшли грабіжника та вилучили в нього телефон потерпілого. За фактом пограбування відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Підозрюваного чекає покарання аж до позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Своєрідно привітав жительку свого села з 8 березня 25-річний молодик. Зайшовши до місцевого магазину, де продавчиня була сама, чолов’яга схопив з-під прилавка гроші та кинувся навтьоки. Викликані потерпілою поліцейські з допомогою громадськості встановили зловмисника. І хоча грошей у нього вже не виявили, відповідати за всій вчинок йому таки доведеться – за фактом відкритого заволодіння майном відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж), що передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

У Чернігові поліція встановила підозрюваного у пограбуванні 24-річного чернігівця. Ще 2 березня в районі Старої Подусівки його пограбував 26-річний наочно знайомий, раніше судимий за крадіжки. Зловмисник відібрав у жертви понад 10 тисяч гривень в знак вирішення суперечки через жінку. Тепер підозрюваному у пограбуванні загрожує до шести років ув’язнення.

За всіма відкритими кримінальними провадженнями проводяться досудові розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button