Кримінал

«Липові» квитанції: на Чернігівщині новий вид шахрайства

Зловмисники полюють на довірливих користувачів телефонного зв’язку, надсилаючи їм «липові» квитанції із видуманою заборгованістю за послуги.

Майже в кожній квартирі людей старшого віку обов’язково є стаціонарний телефон. Саме на них і полюють шахраї, які надсилають власникам стаціонарних телефонів «повістки про виклик до суду». У документі зазначається, що господаря викликають на вказаний час і день до суду як правопорушника, до повістки навіть додається «роз’яснення щодо повістки про виклик до суду».

У так званому «роз’ясненні» згадувалося, що між господарем і компанією зв’язку укладено договір, але внаслідок неналежного виконання умов договору власник телефонного номеру заборгував певну суму. Якщо ж, мовляв, рахунок не буде оплачено (реквізити і рахунки на оплату додаються), шахраї погрожували, що «…ваша кредитна історія буде зіпсована, на вас чекає довга судова тяганина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині шахраї видурюють гроші від імені податківців

Крім того, у випадку винесення судом рішення по примусове стягнення заборгованості, стягненням буде займатися державна виконавча служба або приватні виконавці».

Повіривши таким листам, чернігівці перераховували аферистам по 300-500 гривень. Поліція попереджає, що ці листи – черговий вид шахрайства, тому в разі їх отримання обов’язково спочатку зв’яжіться з компанією зв’язку, не довіряйте фейкам.

27858802_975003825999190_1189318276508376815_n

Ще статті по темі

Back to top button