Кримінал

Ломом по голові за 53 тисячі доларів: на Чернігівщині пограбували ліванських фермерів (Відео)

Близько дванадцятої години ночі в селі Данівка Козелецького району у будинок ліванських фермерів увірвались шестеро озброєних бандитів. До будівлі вони підійшли через городи, а не центральний вхід. Ставши на лавку, що стояла біля будинку, розбили скло ломом, відкрили вікно, і відразу кинулись гамселити двох господарів. Перед цим бандити розділилися – троє піднялись на другий поверх, де спав один фермер, троє напали на того, що був в кімнаті внизу. Били дуже жорстоко, в одного навіть не питаючи про гроші. При цьому грабіжники навіть не звернули увагу на кошти в гаманці, про які сказав один потерпілий – обмежились схованкою, яку знайшли самостійно. Всі були вдягнені в чорний одяг, маски та рукавички, діяли злагоджено. Невідомо чи мали вогнепальну зброю, адже використовували тільки кулаки, залізні предмети, ремінь та електрошокер. Говорили мало – слова «гроші» або «бабки», чи перемовлялись між собою як тримати, бити жертви, при цьому намагались змінювати голоси.

«Мене вдарили відразу, я втратив свідомість. Мені говорять – «Не кричи ми міліція, ми міліція. Де гроші? Потім кинули на підлогу і вдарили ногою. Потім відкрили шафу, знайшли, що їм потрібно і пішли. Це все п’ять, навіть 4 хвилини», — заявляє Сукар Ільяз, громадянин Лівану, фермер ТОВ «Данівське».

«Били. Три людини. Били по голові. Я закривався рукою – били по руці. Потім електрошокером. Потім ремінь на шию. Далі руки ременем зв’язали ззаду. Далі почув, що сказали знайшли гроші – і вони пустили мене», — розповідає Нідал Диб, громадянин Лівану, механізатор в ТОВ «Данівське».

Відразу після нальоту постраждалі зателефонували в поліцію, оскільки нападники забрали не всі телефони. Після цього поїхали до Козелецької лікарні, адже один з постраждалих непритомнів і втратив багато крові.

«Струс головного мозку у обох. У одного розсічена права брова і ампутація двох нижніх зубів. В другого дві забійні ради лобної ділянки і масивна до 7 сантиметрів, забійна рада потиличної ділянки. Був перелом другого пальця лівої кисті зі зміщенням», — Руслан Алієв, лікар-хірург Козелецької ЦРЛ.

Поліція відразу відкрила кримінальне провадження за фактом злочину. Деталі розслідування не розголошують, щоб не назвати зачіпок для розкриття пограбування. За словами ліванців, все відбувалося немов у фільмі, дуже швидко — тривало максимум чотири хвилини.

Грабіжники покинули будинок так само як і зайшли – через вікно, в дусі кіношного спецназу, адже відстань з вікна до землі чималенька, при цьому вони могли спокійно вийти і через двері.

До речі, це вже не перший випадок на Чернігівщині, коли грабують аграріїв. Більшість з таких нальотів залишаються нерозкритими. В цьому ж випадку поліція обнадіює, що зможе знайти нападників по гарячих слідах.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Какой нахрен бизнес в Украине ?? Я уверен что свои же и здали. Очень жаль что такой у нас народ

Back to top button