Кримінал

Матір-вбивцю зі Срібного відправили до психіатричної лікарні

Як повідомлялося раніше, під процесуальним керівництвом Прилуцької місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом смерті малолітньої дитини.

Установлено, що 31.07.2017 до Срібнянської центральної районної лікарні доставлено тіло 4-річної дитини, виявлене за місцем її проживання. Як з’ясовано, дівчинка мешкала спільно з матір’ю, яка періодично страждала на психічні розлади.

Згідно з лікарським свідоцтвом, причиною смерті малолітньої стала механічна асфіксія внаслідок закривання отворів носа та рота, напад із задушенням.

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою правовою кваліфікацією за п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство малолітньої дитини). 01.08.2017 року матері малолітньої померлої повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України та направлено для проведення судово-психіатричної експертизи до Київського міського Центру судово-психіатричної експертизи з метою встановлення стану осудності підозрюваної.

За результатами проведення судово-психіатричної експертизи встановлено, що матір малолітньої дитини за своїм психічним станом не могла та не може усвідомлювати свої дії і керувати ними.

У зв’язку з вищевикладеним, останній 31.08.2017 року відповідно до ст. 508 КПК України обрано запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу КЛПЗ Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня в умови, що виключають її небезпечну поведінку.

На сьогодні у вказаному кримінальному провадженні проводиться низка експертиз, після завершення яких буде прийнято остаточне процесуальне рішення.

Перебіг розслідування перебуває на контролі Прилуцької місцевої прокуратури.

Джерело: Прилуцька місцева прокуратура

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button