Кримінал

На Чернігівщині біля кафе знайшли пакет із ручними гранатами

У селищі Десна Козелецького району, за інформацією військової служби правопорядку, поліція виявила біля місцевого кафе пакет із ручними гранатами та набоями до автоматичної зброї.

9 травня до поліції надійшла інформація з військової служби правопорядку, що у селищі Десна Козелецького району неподалік місцевого кафе виявлено пакет, у якому попередньо знаходяться три корпуси ручних осколкових гранат «Ф-1» та три бойові запали.

За словами свідків, пакет залишив невідомий. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Козелецького відділення поліції та вибухотехніки.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Інформація підтвердилася, фахівці дійсно виявили на узбіччі лісосмуги пакет із трьома корпусами гранат «Ф-1», запалами до них і майже півтори сотні набоїв калібру 5,45 мм до автоматичної зброї. Зважаючи на значну корозію запалів, вибухотехніки знищили їх на місці. Гранати і набої спрямовані на експертизу.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button