Кримінал

На Чернігівщині начальника відділу освіти піймали на хабарі

У рамках розслідування кримінального провадження по факту привласнення бюджетних коштів посадовцями відділу освіти однієї з райдержадміністрації, поліцейські задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди його керівником.

Про це ЧЕline повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Менською місцевою прокуратурою було відкрито кримінальне провадження по факту привласнення бюджетних коштів посадовими особами відділу освіти однієї з районних державних адміністрацій регіону.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернігівській області ДЗЕ Національної поліції України та слідчі обласної поліції встановили факт вчинення посадовцями корупційного правопорушення. Зокрема, начальник відділу освіти РДА за укладання  договорів вимагав від підприємця 5,5 тисяч гривень неправомірної вигоди. Згідно з умовами угод, до освітніх закладів району буде здійснена поставка комп’ютерного та мультимедійного обладнання на 163 тисячі гривень.

pm43image002Окрім того, сума хабара – винагорода за завищення вартості комп’ютерного обладнання та конвертування коштів через банківський рахунок підприємця.

Гроші посадовцю передали через його сина.

Під час санкціонованого обшуку службового кабінету посадовця оперативники УЗЕ, слідчі слідчого управління поліції в Чернігівській області та Менської місцевої прокуратури вилучили 5,5 тисяч гривень.

На даний час вирішується питання щодо додаткової кваліфікації кримінального правопорушення за ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Ще статті по темі

Back to top button