Кримінал

На Чернігівщині обікрали два храми за одну ніч

До Куликівського відділу поліції звернулась 32-річна жінка та повідомила, що обікрали Спасо-Преображенський храм, розташований на улиці Центральна в селі Бакланова Муравійка Куликівського району.

Про це ЧЕline повідомило власне джерело.

Жінка виявила пошкодження замків на вхідних дверях, до храму не заходила.

Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події встановлено, що в ніч на 9 червня невстановлена особа шляхом зриву петлі навісного замка перших вхідних дверей і відтиску замка других металопластикових дверей проникла до Спасо-Преображенського храму, де зі стіни молитовного залу таємно викрала 5 ікон, серед них Ікона Божої Матері, Ікона Івана Хрестителя, намальовані на дереві, Почаївська Божа Матір, Стопа Божої Матері, виконані з деревно-стружкової плити, на яку наклеєні ікони з паперу.

Історичної цінності вищевказані ікони не становлять. На балансі в вищевказаному храмі ці ікони не перебувають. Сума збитків встановлюється.

Також цього дня, 9 червня, священнослужитель Петро-Павлівського храму села Вершинова Муравійка Куликівського району, 35-річний мешканць селища Куликівка, повідомив, що невстановлена особа шляхом зриву навісного замка вхідних дверей проникла до храму, що розташований по вулиці Петрівського в селі Вершинова Муравійка, де зі стіни молитовного залу таємно викрала 8 ікон, серед них: ікона з зображенням Апостола Матвія, ікона з зображенням Апостола Маркса, ікона з зображенням Апостола Луки, ікона з зображенням Апостола Івана Богослова, ікона з зображенням «Бесіда з Самарянкою», ікона з зображенням «Хрещення Господнього», ікона з зображенням «Божої Матері», ікона з зображенням «Великомученика Пантелеймона», намальовані на аргіліті. Історичної цінності всі ці ікони не становлять. На балансі в вищевказаному храмі ікони не перебувають. Сума збитків встановлюється. На місці події працювала слідчо-оперативна група.

За даним фактом працівниками поліції відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 185 Кримінального кодексу України.

Ще статті по темі

Back to top button