Кримінал

На Чернігівщині орудувала група лісорубів

Під процесуальним керівництвом прокуратури області здійснюється  досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно чотирьох  місцевих жителів, які об’єднавшись в єдине злочинне угруповання, у період з червня по липень 2017 року здійснили незаконну порубку дерев породи дуб на території захисних та інших лісових насаджень Чернігівського, Козелецького, Ніжинського, Носівського, Ріпкинського, Куликівського та Городнянського районів Чернігівської області.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Органами досудового розслідування встановлено причетність учасників організованої групи до вчинення 10 епізодів злочинів, пов’язаних із незаконною порубкою дерев, що заподіяло істотну шкоду навколишньому природному середовищу та спричинило збитки інтересам держави на загальну суму понад 660 тис грн.

Діяльність злочинного угрупування припинено у липні 2017 року у зв’язку із затриманням її учасників.

Наразі зловмисникам оголошено підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28, ст. 246 Кримінального кодексу України  (незаконна порубка дерев, вчинена у складі організованої групи).

На даний час у кримінальному провадженні тривають слідчі та процесуальні дії, спрямовані на всебічне, повне та неупереджене дослідження усіх обставин кримінального правопорушення.

Хід слідства перебуває на контролі прокуратури області.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button