Кримінал

На Чернігівщині підкуповують виборців

Поліція Борзнянського та Городнянського відділень відкрила кримінальні провадження за зверненнями громадян про порушення виборчого законодавства.

Наразі в чотирьох територіальних громадах Чернігівської області триває передвиборча кампанія. Вибори, що відбудуться 24 грудня, мають визначити найдостойніших представників, які керуватимуть цими громадами протягом наступних п’яти років.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Але не скрізь ця кампанія проходить чесно, без порушень та в рамках чинного законодавства. Так, 12 грудня до поліції звернулися жителі Борзнянського та Городнянського районів, які повідомили, що їм відомі факти підкупу виборців з боку їхніх опонентів.

За обома даними фактами поліцією Борзнянського та Городнянського відділень відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця) та розпочаті досудові розслідування. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває, а поліція застерігає охочих до таких «брудних» технологій від необдуманих або ризикованих кроків і попереджає, що реакція на протиправні дії буде негайною та адекватною.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button