Кримінал

На Чернігівщині поліцейські викрили нарколабораторію з виготовлення амфетаміну (Фото)

В Бахмацькому районі Чернігівщини поліцією затриманий доморощений хімік, який в кустарних умовах займався систематичним виготовленням амфетаміну та подальшим його розповсюдженням за межі регіону.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Поліцейські Бахмацького відділу поліції Чернігівської області в ході проведення оперативно-розшукових заходів в м. Батурин задокументували незаконну діяльність приїжджого молодика. Правоохоронці встановили, що житель Запорізької області орендував у Батурині житловий будинок та в умовах конспірації займався виготовленням наркотичного засобу – амфетаміну.

Окрім цього, зловмисник займався вирощуванням на присадибній ділянці господарства коноплі гідропонічним методом.

Під час санкціонованого обшуку господарства поліцейські виявили лабораторію для виготовлення амфетаміну та інших наркотиків. Серед вилученого обладнання для виготовлення наркотичних засобів: скляна тара, електронні ваги, розчин аміаку, шприци, вироби із пластикових пляшок та інше.

Крім того під час обшуку було виявлено та вилучено флакон ртуті вагою півкілограма, амфетамін вагою близько 15 грам, суху речовину зеленого кольору, рослини коноплі та магазин до автомата Калашникова АК-74, повний набоїв.

Поліцейські встановили, що затриманий «хімік-технолог» розсилав власноруч виготовлений амфетамін до столиці та інших регіонів держави за допомогою кур’єрських служб поштової доставки. Зараз поліцейські Бахмацького відділу поліції встановлюють коло отримувачів амфетаміну та можливих співучасників незаконної діяльності наркоділка.

Слідчими відкриті кримінальні провадження за ознаками статей 309, 310, 263 Кримінального кодексу України, які встановлюють відповідальність за виготовлення наркотичних і психотропних засобів, вирощування наркомістких рослин та незаконне поводження зі зброєю.

Підозрюваний затриманий згідно ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Ще статті по темі

Back to top button