Кримінал

На Чернігівщині поліція упіймала депутата на хабарі

Працівниками управління захисту економіки в Чернігівській області департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито факт адміністративного корупційного правопорушення з боку депутата районної ради.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області за матеріалами УЗЕ в Чернігівській області ДЗЕ Національної поліції України.

Депутат однієї з районних рад області, будучи суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, порушуючи Закон України «Про запобігання корупції» та Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування», не вжив заходів щодо врегулювання конфлікту інтересів.

Порушення полягає у неповідомленні у встановлених законом випадках та порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів та участі у прийнятті рішення в умовах реального конфлікту інтересів.

Так, під час голосування за прийняття рішення сесії районної ради, яким було затверджено технічну документацію по визначенню нормативно-грошової оцінки земельної ділянки, розташованої за межами населеного пункту на території однієї з сільрад району для ведення фермерського господарства загальною площею понад 30 га його близькому родичу, чим порушив вимоги ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» та ст. 12-1 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Відносно депутата районної ради складено адміністративні протоколи про корупційне правопорушення, передбачене частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративне правопорушення, які направлені на розгляд до суду.

Санкція статті передбачає накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ще статті по темі

Back to top button