Кримінал

На Чернігівщині у ВНЗ викрили схему поборів із студентів

Служба безпеки України спільно з поліцією та під процесуальним керівництвом прокуратури викрила схему поборів зі студентів, налагоджену керівництвом та викладачами Чернігівської філії одного з вищих навчальних закладів.

Про це ЧЕline овідомили у прес-групі управління СБ України в Чернігівській області.

Декан економічного факультету вишу за посередництва старшого викладача систематично вимагала від студентів гроші за успішне складання екзаменів та отримання дипломів.

Для безпроблемного складання комплексного державного іспиту студент мав сплати 100 доларів США або еквівалент суми у гривнях.

Співробітники спецслужби затримали «на гарячому» старшого викладача під час отримання чергового хабара у розмірі 100 доларів США.

У ході обшуку в її робочому кабінеті правоохоронці виявили 1500 доларів США та понад 25 тисяч гривень зі списками студентів та помітками про сплату хабарів.

У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України перевіряються можливі факти корупційної діяльності працівників інституту.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Тю новость.. десятилетия это практикуется ..
    А в медицине.. с порога требуют благотворительные взносы.. корупция на железобетонных рельсах.. и мол так и надо..
    Такое впечатление что видимость работы по уничтожению корупции.. нашли козла отпущения и показатели отрабатывать.. а там где она явная — ноль

Back to top button