Кримінал

На Чернігівщині ув’язнили лідерів псевдодержавного утворення (Фото)

У рамках відкритого кримінального провадження Служба безпеки України спільно з прокуратурою веде слідчі дії стосовно членів псевдодержавного утворення «Титульний суверенний народ України».

Про це ЧEline повідомили в прес-групі Управління СБ України в Чернігівській області.

Як встановили співробітники СБУ, на Чернігівщині група осіб створила самопроголошені владні структури, зокрема органи місцевого самоврядування, судові та правоохоронні органи, фінансові установи.

Члени незаконного об’єднання не визнають повноважень державних органів влади України, відмовляються виконувати вимоги українського законодавства щодо призову на строкову військову службу.

Також незаконне об’єднання розпочало видачу мешканцям регіону т.зв. паспортів людини корінного народу України з обіцянкою звільнення від оподаткування, непідсудності органам судової влади України, уникнення сплати комунальних платежів, недоторканості майна та ін. Намагаючись отримати визнання, зловмисники організували листування з органами державної влади, правоохоронними структурами та посольствами іноземних держав.

Під час обшуків у помешканнях та офісних приміщеннях псевдоутворення оперативники спецслужби вилучили статути та статутні документи; бланки паспортів довільного зразка, посвідчення, водійські права; печатки та штампи; виготовлені власні банкноти; автомобільні номери тощо.

Досудове розслідування триває.

Ще статті по темі

Back to top button