Кримінал

На Чернігівщині в заповіднику злодії вирвали півтори тисячі підсніжників (Фото)

У ході проведення рейдової перевірки інспектори з охорони навколишнього природного середовища затримали трьох осіб, які здійснювали незаконний збір квітів підсніжника білосніжного – виду, занесеного до Червоної Книги України, на території одного з об’єктів природно-заповідного фонду – ботанічного заказника місцевого значення.

Про це ЧЕline повідомили в Державній екологічній інспекції Чернігівської області.

Загалом, порушниками незаконно зібрано понад 1 400 штук рослин. Квіти вилучені у встановленому законодавством порядку.

На порушників складені адміністративні матеріали та направлені на розгляд до райсуду. Збитки, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного збору червонокнижних первоцвітів, становлять більше 87 тис. грн.

З огляду на те, що цей вид підсніжників дуже рідкісний і зростає лише в кількох місцях області, природним ресурсам завдано непоправної шкоди, оскільки квіти були зібрані разом із цибулинками.

Із боку суб’єкта господарювання, за яким закріплено ботанічний заказник, не проводиться належна охорона червонокнижних видів. Вказаному суб’єкту господарювання видано припис про забезпечення охорони вищевказаного об’єкту.

Державна екологічна інспекція в Чернігівській області вкотре закликає громадян бути свідомими, не знищувати, не паплюжити природу рідного краю, а берегти її для нащадків; не зривати ранньоквітучі рослини, не торгувати ними та не купувати. Пам’ятайте, що квіти зів’януть за кілька днів, а шкода, завдана природі, – назавжди!

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button