Кримінал

На Чернігівщині викрили злочинне угруповання, яке торгувало зброєю та боєприпасами (Фото)

На Чернігівщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрила та припинила діяльність злочинного угруповання, яке займалось незаконною торгівлею зброєю та боєприпасами, зокрема й вивезеними з району проведення антитерористичної операції.

Про це ЧЕline повідомили у прес-групі управління СБ України в Чернігівській області.

Зловмисники планували створити розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї на території регіону та за його межами. З цією метою вони, використовуючи злочинні зв’язки у кримінальному середовищі, підшукували осіб, зацікавлених у придбанні зброї, а також забезпечували її тимчасове зберігання у власних помешканнях і господарчих будівлях.

Оперативники СБУ затримали трьох членів злочинної групи під час спроби збуту пістолета Макарова та близько 200 набоїв до нього.

У процесі здійснення оперативних заходів співробітниками спецслужби задокументовано продаж спільниками пістолета ІЖ-79 з глушником, переробленого під стрільбу бойовими набоями, та боєприпасами до нього.

Під час обшуків у помешканнях зловмисників було виявлено та вилучено близько 300 бойових патронів різних калібрів, шість магазинів до автомата Калашникова, деталі вогнепальної зброї, елемент динамічного захисту бронетехніки Контакт-5 і 250 грамів пластиду. Вилучена зброя та боєприпаси спрямовані для проведення експертиз.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України проводяться оперативно-слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до незаконного переміщення та збуту зброї.

Вирішується питання про оголошення ділкам про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button