Кримінал

На Чернігівщині засудили вбивцю-грабіжника до 14 років

Колегією  суддів судової  палати у кримінальних справах апеляційного суду області задоволено скаргу прокурора та скасовано вирок Ніжинського міськрайонного суду, яким місцевого жителя засуджено до 10 років позбавлення волі за умисне вбивство з корисливих мотивів та розбійний напад, поєднаний із проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено, в листопаді 2015 року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з метою заволодіння майном проник до житла пенсіонерки, наніс їй понад 30 ударів по різним частинам тіла, завдаючи фізичний біль та страждання.

Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень жінка померла на місці події.

Реалізуючи корисливі мотиви, обвинувачений заволодів грошима потерпілої в сумі 500 грн.

Не погоджуючись із відповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, прокурором оскаржено вирок в апеляційному порядку.

Обґрунтовуючи скаргу, прокурор зазначив, що згідно з Конституцією України людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Тому задля забезпечення кримінальної відповідальності за посягання на життя та здоров’я людини необхідно застосувати максимально сувору міру покарання.

Враховуючи викладені доводи, апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора та засудив обвинуваченого за ч. 4 ст. 187, п. п. 4, 6 ч. 2 ст. 115  КК України до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ще статті по темі

Back to top button