Кримінал

На Чернігівщині затримали організатора інформаторської мережі терористів

За матеріалами Служби безпеки України Лисичанський міський суд Луганської області засудив до чотирьох років позбавлення волі організатора інформаторської мережі так званої народної міліції ЛНР.

Співробітники спецслужби встановили, що мешканець Попасної, який відбував покарання за умисне вбивство у виправній колонії, розташованій на окупованій території, був завербований бойовиками. В обмін на пом’якшення умов утримання в тюрмі, йому запропонували створити інформаторську мережу. Ув’язнений підшукав собі спільників «на волі» – серед представників криміналітету на підконтрольній українській владі території.

Про це ЧЕline повідомили у прес-групі управління СБ України в Чернігівській області.

Інформатори збирали та передавали організатору смс-повідомлення про дислокацію, переміщення, кількісний склад та озброєння підрозділів Збройних сил України в районі проведення антитерористичної операції. Після одержання інформації він одразу звітував перед своїми кураторами-бойовиками.

Співробітники Чернігівського управління СБУ затримали організатора агентурної мережі одразу після звільнення з місць позбавлення волі, коли він виїхав на підконтрольну українській владі територію.

Суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button