Кримінал

На Чернігівщині затримали злочинну групу автовикрадачів

На рахунку затриманих поліцейськими зловмисників три незаконні заволодіння автомобілями та крадіжка з будинку на суму близько 100 тисяч гривень.

Зловмисники спеціалізувалися на викраденні автівок вітчизняних марок «ВАЗ». Уперше група «засвітилася» в травні, тоді до поліції звернувся мешканець Новгорода-Сіверського із заявою про те, що вночі з-під його будинку невідомі вкрали легковик «ВАЗ-21063», що не був обладнаний сигналізацією.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Друге повідомлення про викрадення авто надійшло майже через три тижні. Цього разу «ВАЗ-2101» зник у Семенівці. І цей автомобіль був без сигналізації. Третю автівку викрали через тиждень в обласному центрі.

Оперативники кримінальної поліції Новгород-Сіверського відділу поліції спільно з колегами з Головного управління в Чернігівській області за участі спеціальних служб і під процесуальним керівництвом прокуратури провели комплекс оперативно-розшукових заходів. У результаті за допомогою камер відеоспостереження системи «Мережа безпеки» вдалося встановити особи зловмисників.

Провівши добре сплановану оперативну комбінацію, оперативники кримінальної поліції затримали всіх трьох учасників злочинної групи. Ними виявилися двоє уродженців Сосницького району, один із яких мешкав у столиці та працював таксистом, а також житель Городні.

Викрадений автотранспорт зловмисники продавали жителю Городнянського району, який розбирав легковики на запчастини. У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів вилучено речові докази. Троє зловмисників у червні скоїли ще й крадіжку близько 100 тисяч гривень із будинку жителя Городнянського району.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження: два — за ст. 289 ч. 1 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та два за ст. 185 ч.1 і ч.3 (крадіжка). Триває досудове розслідування. Зловмисникам загрожують до шести років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо обрання автокрадіям міри запобіжного заходу.

Зважаючи на обставини скоєння злочинів, поліція закликає власників транспортних засобів більш відповідально ставитися до безпеки своїх автівок. Усі викрадені автомобілі не були обладнані сигналізацією та тривалий час знаходилися без нагляду, що сприяло скоєнню злочинів. Правоохоронці наголошують на вжитті заходів, які унеможливили б або хоча б значно ускладнили зловмисникам здійснення їх злочинних намірів, – встановлення сигналізації або зберігання авто в замкнутих приміщеннях.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button