Кримінал

«На гарячому» в області спіймали трьох злочинців

Поліцейські Чернігівського та Ніжинського відділів поліції «по гарячих слідах» розкрили два пограбування. Підозрювані затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

Про це ЧЕline повідомили у Секторі комунікації ГУНП в Чернігівській області.

Увечері 20 липня до Чернігівського відділу поліції звернувся 50-річний житель обласного центру із заявою про те, що його пограбували прямо біля власного будинку.

Зі слів потерпілого, невідомий завдав йому тілесних ушкоджень та відібрав мобільний телефон. На місце пригоди був спрямований наряд роти поліції особливого призначення, який опитав потерпілого і приступив до пошуків зловмисника. Підозрюваний був затриманий неподалік місця скоєння правопорушення, опору не чинив. Затриманим виявився 30-річний уродженець Ріпкинського району.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження згідно ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж), що передбачає позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років. Підозрюваний в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затриманий до ізолятора тимчасового тримання. Триває досудове розслідування.

Приблизно в цей самий час в Ніжині на залізничному вокзалі двоє зловмисників із застосуванням насильства відібрали мобільний телефон та пакет з особистими речами у 49-річного жителя Ніжинського району. Потерпілий одразу звернувся до Ніжинського відділу поліції та надав детальні прикмети нападників.

На місце пригоди виїхали слідчо-оперативна група та кримінальна поліція Ніжинського відділу поліції. В ході відпрацювання вокзалу та прилеглої території правоохоронці виявили двох осіб, схожих за прикметами, яких потерпілий одразу упізнав, як своїх кривдників. Один з них вже встиг приміряти на себе відібраний у потерпілого одяг.

Затриманими виявилися раніше судимі мешканці Мени та одного з сіл Ніжинського району 1971 та 1961 років народження. Обоє відбували покарання за крадіжки. Перший лише місяць тому звільнився з місць позбавлення волі. Опитавши підозрюваних, правоохоронці встановили й місце знаходження решти речей, відібраних у потерпілого, які потім вилучили.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений групою осіб) — карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Обоє підозрюваних згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримані та поміщені в ізолятор тимчасового тримання.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button