Кримінал

На Коропщині двоє чоловіків підводою викрали автівку

Група реагування патрульної поліції Коропського відділення поліції спільно з слідчо-оперативною групою та громадськістю «по гарячих слідах» встановили викрадачів вазівської «шістки» і повернули автомобіль власнику.

Як розповів начальник Коропського відділення поліції майор поліції Валерій Зощенко, повідомлення про викрадення авто надійшло до правоохоронців під вечір. Власником машини виявився житель Шостки Сумської області, який ненадовго залишив свій ВАЗ-2106 у батьківському гаражі на Коропщині. Саме він і повідомив про крадіжку.

На місце пригоди одразу ж виїхала група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Коропського відділення на чолі з керівництвом. За вказаною адресою, паралельно з оглядом місця події та фіксацією слідів злочину і речових доказів, було проведено опитування сусідів та можливих очевидців пригоди.

Знайшлися свідки, які бачили, як двоє невідомих підводою тягли схожу за прикметами машину в бік сусіднього села. Група реагування патрульної поліції вирушила у вказаному напрямку і вже за кілька кілометрів від села помітила дивний караван.

Побачивши правоохоронців, двоє викрадачів кинулися навтіки. Один навіть спробував втікати верхи на коні, попередньо випрягши його з підводи. Але втікачам це не допомогло.

У спілкуванні з поліцейськими зловмисники, мешканці сусіднього села 1999 та 1994 років народження, зізналися, що дійсно викрали авто з метою його продажу. Обоє молодиків – безробітні, проблем із законом раніше ніколи не мали, але бажання підзаробити швидко і багато штовхнуло їх на стежку злочину.
Наразі за вказаним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, за попередньою змовою групою осіб, вчинене з проникненням у приміщення) що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

На даний час обом фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочину та обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування триває.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button