Кримінал

На Менщині впіймали браконьєра

Поліцейські сектору річкової поліції Чернігівського відділу поліції разом із працівниками Чернігіврибоохорони в Менському районі затримали браконьєра, який завдав рибному господарству України збитків на 8 тисяч гривень.

pm692image002

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Рано-вранці 4 листопада під час рейду водними об’єктами Чернігівщини інспектори помітили на озері поблизу села Блистова самотній човен із рибалкою, який витягував з води сітки.

Дочекавшись, доки човен пристане до берега, правоохоронці підійшли ближче і виявили у рибалки мішок з живою рибою та дві порожеві сітки.

На місце пригоди була викликана слідчо-оперативна група Менського відділу поліції.

При складанні відповідних матеріалів було з’ясовано, що 44-річний житель с. Стольного забороненими знаряддями лову (сітками) виловив близько півтори сотні голів риби різних порід: з півсотні пліток, трохи менше плоскирок та синців, решту складали окуні, лящі та карасі.

Загальна вага вилову потягла на 12 кілограмів, а приблизний збиток рибному господарству держави — 8 тисяч гривень.

pm30image001

За фактом браконьєрства відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом), що карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Човен, знаряддя лову (сітки) та вся риба вилучені, про що інспектором «Чернігіврибоохорони» було складено відповідний протокол. Підозрюваний не затримувався.

Досудове розслідування триває.

Ще статті по темі

Back to top button